# Can You Solve These Tricky Riddles ?

Bilal rode into a village on Friday, stayed there for 4 days and left on Friday. How is it possible ?

On his way to Mount Everest, Rehan met a man with 8 kids. Each kid had 8 baskets. Each basket contained 8 dogs. Each dog had 8 puppies. Puppies, Dogs, Kids and baskets. How many were headed to Mount Everest altogether?

I bought a dress for 37 pounds. Since I had no money I borrowed 20 pounds from my friend Azra and 20 pounds from another friend Iqra. I gave the shopkeeper 20+20 = 40 pounds. He gave me 3 pounds back. Since I could not divide the amount equally between friends and they didn’t know the cost of the dress, I gave them 1 pound each and kept 1 pound to myself.

This means my friends gave me 19 pounds each. So 19+19=38 pounds. Plus I had kept 1 pound with me so 38+1=39 pounds. Azra and Iqra had handed over 40 pounds to me. What happened to the missing pound ?

### 18 Responses to Can You Solve These Tricky Riddles ?

1. Iftikhar Awan July 4, 2014 at 11:19 AM #

CHILDISH STUFF

2. mohnooh April 23, 2014 at 2:23 PM #

And the 3rd is wrong calculation

3. mohnooh April 23, 2014 at 2:22 PM #

Friday is name of the vehicle
Rehan

4. kvkarunakaran April 2, 2014 at 3:09 PM #

1. Name of carrier is Friday.
2. Only Rehan.
3. No 40 at all. Borrowed 38, paid 37, balance 1 with him. or 19+19-1=37

5. kvkarunakaran April 2, 2014 at 2:56 PM #

1. The name of the carrier is Friday

6. Mubarik Ibrahim March 28, 2014 at 3:22 PM #

1. Motor or horse name is Friday.
2. Only Rehan is heading to mounting Everest.
3. You need to think outside the box. The mathematical procedure used is wrong. Adding the 1 pound in your is totally wrong because the 1 pound only came from the 38 pounds from the friends.

7. Muhammad Ikram November 5, 2013 at 3:59 PM #

1. Rehan only
2. 8 each
3. Since he took 20 from each and return 01 to each. So he has to return 19 to each to complete 20 to each.

8. Manal November 4, 2013 at 4:02 PM #

2. 512
3. no missing pound, hence He borrowed 38 and paid 37 for the dress and kept 1 pond with him

9. Mohamed November 2, 2013 at 1:46 AM #

My friends gave me 19 pound each that is all right , but we should not add the one which was with me pc we would add it twice.So my friends gave me 38 the shopkeeber has 37 and I have one.

10. ini November 1, 2013 at 9:13 PM #

ini

11. ADEGOKE WAHAB November 1, 2013 at 7:46 PM #

1) What a coincidence of day and name.His horse is named FRIDAY
2) Rehan and a man
3) No confusion, he borrowed 38pouds and held it thus;
Dress 37
money on hand 1
Total owed 38

12. Al-Salah November 1, 2013 at 6:03 PM #

The loan is GBP 40 – 37 panic to shop =
2 Pounds refuunded to lenders + One
Pound remains on hand.
Each lender provide GBP 20 – One pound
Refunded = GBP 19 balance remain due
For each loan provider.

13. umar farooq November 1, 2013 at 3:57 PM #

u have borrowed 38 pound and u gave 37 pounds to the shopkeeper and left over 1 pound is with u. so where is 39th and 40th about which u r asking? while u have borrowed 38 instead of 40.
am i right?

14. ibrahim November 1, 2013 at 3:02 PM #

Bilal started to his village on Friday and reached there on Monday Morning and he stayed there for four days and left his village on Friday Morning.

15. semi November 1, 2013 at 1:31 PM #

4682

• semi November 1, 2013 at 1:40 PM #

1. rode on Friday….means Friday is vehicle name
2. 4682
3. he borrowed 38pounds, spent 37 and left with him 1…. no confusion very simple

16. sk ashif akram November 1, 2013 at 12:45 PM #

1. The name of the Horse is ‘Friday’.
2. Only Rehan heads towards Mt. Everest.
3. Misguiding Question.They now have 1+1+1=3 pounds. 40-3=37 pounds!!

• shakeel November 1, 2013 at 4:10 PM #

sk ashif is correct