Three friends go to a hotel. The man at the desk says the room is $30, each man pays $10 and go to the room.

A while later the clerk realizes the room is $25, so he sent the bellboy to the 3 guys room with $5.

On the way the bellboy cant figure out how to split $5 evenly between 3 guys, so he gave each of them $1 and kept the other 2 for himself.

This meant that the 3 guys paid $9 a piece, which is a total of $27, add the $2 that the bellboy kept equals $29.

**WHERE IS THE OTHER DOLLAR?**

according to the 25 the correct price for the room so, 25/3=8.33333 plus the one SR returned by the bellboy = 8.33333+1=9.3333333

multiply by 3 = 28 plus the two SR taken by the bellboy =30

Original charge was $30, but the revised charge was $25. So the calculation is based on the revised charge and not the original charge. The room hiring costs the friends $27.00 which was $2 more than the revised charge which was pocketed by the bellboy.

Paid 30 Dollar (i.e. each friend paid 10 Dollar)

Return 3 Dollar (Thus revised paid rent each friend by 9 Dollar)

Paid by each friend = 3 * 9 = 27 Dollar

The Distribution of 27 Dollar = Room Rent (25 Dollar) + Bell Boy Retained (02 Dollars)

Stupid Question!

$27 includes 25$ for rent & $2 kept by bell boy, 3$ he returned to 3 frnds

So no question of any missing Dollar

the guys think that they paid 27$ 9+9+9=27.

but the actual payment is 25$ not 27$.

so 25$ actual payment + 3$ return back to guys + 2$ with the bell boy.

there is no missing 1$.

Hammad ur Rehman Abbasi’s comment is more appealing. I go with him!

It appears from the comments that everybody loved this question and wants more of the same!!

Do you have some more similar ones’ Roderick?

Im with kamran

the one dollar is with the bellboy, because he has taken the two dollars without permission

the three friend paid $ 27 ( 30-3 )

$ 25 for the room

$ 2 for the bellboy

that is it

thanks

I agree also

Boys paid 27 $

25 $ to Hotel and 2 $ to belboy

The other dollar is with the hotel. the 3 dollar that would have made the 30 dollar is share by the hotel 8×3=24 1 and the bellboys 2.

The customers paid 25+3=$28

Bellboy got $2

This therefore totals up to 30

Too much time, resources and energy have already been wasted on this childish story, by many many people..

The bell-boy benetitted less than a dollar from each one of the 3 clients. It is out of question to assume that each one sacrificed one dollar.

IJay has done the right calculation.

Actual payment is 27

To Hotel 25

To Bellboy 02

Very simple. but foolish question

Congratulation

Thank you.

In other way The excess payment of five dollars was shared among three friends one each and the remained two dollars paid to the boy.

stupid question

Their is only miss calculation due to which 1$ is missing.

See three men paid 30$… Clerk returned 5$ with bellboy…

It makes 30$ – 5$ = 25$

Now bellboy returned three men 1$ each…

It makes 25$ + 3$ = 28$

& finally bellboy took 2$ to himself…

It makes 28$ + 2$ = 30$… (Balanced)

IN the $25!!!

That silly conflict!!!!! I hated it since a taxi driver told it to me, it’s wrong not the dollar because you should – 2$ not +.

30$ in cash

5$ to bellboy

= 25$ in cash

+ 2$ with the bellboy

= 27$

+ 3$ with the three men

= 30$ ———————— COOOOOOOOREEEEEEEEEEEEEEECT 10000%

so DON”T JUST THROW SILLY JOKES AROUND!!!!!!!!!!!

i think the question doesnt sum up well: if out of 30, 5 bucks is sent back and if the bellboy gives $1 to each of the 3, then the total will 25+3 which equals to 28, and the remaining 2 is with the bellboy; so the money is balanced which is 30 $. there is no question of the 1$ missing according to this question.

Im with you

if u are talking about equal distribution then its the missing cent ?

the bellboy returns 1$ each to the guys 25$ with hotel 3 each back to them that’s a total of 28$ divide by 3 equals 9.33$ person

9.33$ X 3 equals 27.99

2$pocketed by the bellboy

Total 27.99$